Menu

Cyber Security

Vil du fange IT-kriminelle, hackere og andre der udnytter nettet til kriminalitet?

I linjefaget Cyber Security får du færdigheder i de værktøjer, der skal opspore og forhindre cybercrime, altså IT-kriminalitet.

IT-kriminaliteten stiger i disse år. Trusler mod IT-sikkerheden for borgere, virksomheder og myndigheder i Danmark er meget høj.

For at undgå IT-kriminalitet skal dygtige “whitehats” finde trusler over hele verden og sætte forsvars-it-systemer op mod kriminelle hackere. 

Whitehats arbejder med cyber-security i den gode sags tjeneste. De er vigtige for samfundet, så borgere kan færdes trygt på internettet uden frygt for at blive hacket.

Vil du være ‘whitehat’? Så er CyberSecurity noget for dig.

Du kan læse om det faglige mål for linjen og se hvilke skoler der har ‘CyberSecurity’ på den blå knap.

Fagligt indhold

På CyberSecurity vil du i løbet af året lære om den tankegang og teknologi en hacker benytter, og om hvordan ”the world wide web” er skruet sammen.

Du vil lære at kende til mange “Capture The Flag”-kategorier, som er en måde at kombinere Cyber Security med de løsningsorienterede strategier, du kender fra brætspil og gaming. 

Du lærer om netværkssikkerhed og metoder til at undgå cyberangreb, om kryptografi og scripting (Bash og Python), web-hacking og reverse engineering.

Ord som ”STRIDE” og ”binary exploitation” bliver helt almindelige ord i dine ører, når du snakker med dine kammerater efter kort tid på vores linjefag.

Muligheder for job og uddannelse

Der er enorm efterspørgsel efter unge whitehats, der har færdigheder i cyber security.

Så du har gode uddannelses- og jobmuligheder efter dit ophold på skolen.