Menu

FRIE FAGSKOLER STØTTER REGERINGENS FOKUS PÅ PRAKTISK FAGLIGHED I FOLKESKOLEN

Håndværk

I sin åbningstale i går annoncerede statsminister Mette Frederiksen regeringens intentioner om at prioritere de praktiske fag i folkeskolen og regeringens fokus på at skabe en mindre abstrakt og teoretisk skoledag. Det er en tale vi modtager med begejstring i Foreningen af Frie Fagskoler, og formand Jesper Bienkowski udtaler:

“Som formand for Foreningen af Frie Fagskoler glæder det mig naturligvis at høre både statsministeren og undervisningsministeren tale om behovet for mere praktisk faglighed. Det er en vision, som vi i Frie Fagskoler har kæmpet for i lang tid”.

I en tid, hvor det akademiske ofte har haft forrang, har Frie Fagskoler målrettet arbejdet for skabe en skoleform, hvor der er balance mellem det teori og praksis og for at anerkende de unges praktiske potentiale. Formanden for Frie Fagskoler bemærker, at:

“Alt for længe har vi befundet os på en akademisk bølge med massivt og ensidigt fokus på de boglige fag. Danmark har brug for kloge hænder og hoveder, og det har vores regering heldigvis også indset.”

Faglighed i praksis for alle elever

Regeringen foreslår også at give skoletrætte elever mulighed for at opleve arbejdslivet ved at deltage i mesterlære eller lignende aktiviteter. Dette initiativ modtages også positivt af Frie Fagskoler, som ser det som en måde at give eleverne en bredere forståelse for deres egne talenter og interesser. Jesper Bienkowski udtaler:

“Faglighed i praksis – hvor eleverne arbejder med at gøre deres fag virkelige – er ikke blot vigtigt for de elever, der bøvler med at læse og regne, men er gavnligt for alle elever. Det er afgørende, at alle elever får mulighed for at udforske praktiske færdigheder og opdage deres potentiale”.

Frie Fagskoler står klar til at hjælpe folkeskolen

Frie Fagskoler stiller sig gerne til rådighed som en inspirationskilde for folkeskolen og tilbyder allerede camps for unge i folkeskolens udskoling, hvor alle unge kan stifte bekendtskab med praktisk håndværk og erhvervsrettede fag. De frie fagskoler har dedikerede faglærere, veludstyrede værksteder og udviklet praktiske læreplaner og linjefagsbeviser, der kan tjene som en inspirationskilde for folkeskoler.

Investér i Praktisk Undervisning for De Unge skyld

Samtidig med at Frie Fagskoler byder regeringens fokus på praktisk faglighed velkommen, understreger formand Jesper Bienkowski dog også behovet for investeringer:

“Tak for at sætte fokus på den praktiske dagsorden i skole- og uddannelsessektoren. Det er der hårdt brug for. Men husk også at værkstedsundervisning af høj kvalitet koster, det gør det på erhvervsskolerne, i folkeskolen og det gør det også på landets Frie Fagskoler.”

LÆS OGSÅ:
Frie Fagskoler håber og tror på mere støtte i Finanslov 2024

Yderligere oplysninger

Formand Jesper Bienkowski
Mobil 2345 1989