Menu

Efterskole i Femmøller åbner Fri Fagskole på Djursland

Djursland Fri Fagskole

Femmøller Efterskole udvider sit skoletilbud og lancerer Djursland Fri Fagskole til august 2024

Børne- og Undervisningsministeren har flere gange opfordret til at flere efterskoler kombinerer med en fri fagskole og dermed forpligter sig på en praktisk og erhvervsrettet dagsorden. Femmøller Efterskole har grebet denne bold og åbner dørene til Djursland Fri Fagskole i august.

Maria Vinding Perera, forstander for Femmøller Efterskole, deler sin begejstring for åbningen. “Vi ser frem til at tilbyde en innovativ tilgang til praktisk og erhvervsrettet undervisning. Vores mål er at inspirere eleverne til at udforske, lære og udvikle sig inden for udvalgte branchefag,” udtaler hun.

Djursland Fri Fagskole henvender sig til unge i 10. klasse eller dem, der er fyldt 16 år og har en særlig interesse i et mere praktisk og håndgribeligt undervisningstilbud. Skolen stræber ikke blot efter at forbedre den erhvervsrettede undervisning, men også at give eleverne en unik mulighed for at fordybe sig i nye praktiske områder og skabe værdifulde erfaringer i samspil med efterskoleeleverne, uddyber forstanderen.

Fokus på branchefagene styling og design 

Djursland Fri Fagskole starter med at tilbyde tre branchefag ved åbningen: Styling (frisør, kosmetolog, makeup artist og negleteknik), Grafisk Design (designmetode, proces og kommunikation) og Tekstil Design (syning, strik og hækling, tryk og farvning og visible mending og broderi).

Senere vil skolen introducere Cyber Security, der fokuserer på IT-sikkerhed, opsporing og forebyggelse af cyberkriminalitet og Gastronomi & Event i samarbejde med Kalø Økologiske Landbrugsskole.

Krav om mindst 1/3 praktisk og erhvervsrettet undervisning

En central del af skolens identitet bliver centreret om det særlige krav, som alle frie fagskoler er forpligtet til – nemlig at mindst 1/3 af undervisningstiden skal dedikeres til praktiske og erhvervsorienterede læringsaktiviteter. Djursland Fri Fagskole er stolt af at bygge videre på Frie Fagskolers erfaring inden for praktisk læring og ser frem til at skabe et inspirerende læringsmiljø, hvor eleverne kan udfolde deres praktiske og kreative potentialer og forberede sig på en karriere inden for deres interesse.

Bestyrelsesformand Peter Korsbjerg udtaler: “Vi etablerer Djursland Fri Fagskole for at tilbyde erhvervsrettede branchefag. Vi ønsker at bidrage til undervisning, hvor elever får mulighed for at opleve nye praktiske områder og derved skabe interesse for fag, der kan inspirere deres videre uddannelse.”

10 km uden for Ebeltoft

Djursland Fri Fagskole bliver en kombinationsskole med Femmøller Efterskole, beliggende i Femmøller by, cirka 10 km udenfor Ebeltoft, på Djursland. Denne integration skaber et unikt skolemiljø, hvor praktisk og teoretisk læring går hånd i hånd.

 

For yderligere info

Forstander Maria Vinding Perera
Mail: mv@femmoeller.dk
Hjemmeside: www.djurslandfrifagskole.dk

Maria Perea Forstander på Djursland Fri Fagskole